Winningmood deze week in Parijs voor een laatste maal aan de start

Winningmood deze week in Parijs voor een laatste maal aan de start
De start van het FEI Wereldbekerfinale in Parijs staat nu officieel voor de deur. Samen met de parallelle wedstrijd aan de Wereldbekerfinale in Parijs zal de imposante schimmel, Winningmood voor het laatst aan de start komen op een internationaal niveau.

De BWP-zoon van Darco is ondertussen 19 lentes oud. Dit weekend zal Winningmood, samen met Luciana Diniz, neemt de schimmel dit weekend dus afscheid van de sport.

Winningmood vervoegde de stallen van de Portugese amazone in 2009, voordien werd hij uitgebracht door de Belgische levende legende, Ludo Philippaerts. In 2008 sprongen Philippaerts en Winningmood nog naar de Grand Prix-overwinning in Mechelen. Samen met Diniz snelde het duo naar de overwinning in de Longines Global Champions Tour van Madrid en Chantilly.

"Winningmood was mijn ticket voor het hoogste niveau," vertelt Diniz over de hengst. "Hij is enorm rustig, maar voornamelijk wat telt hij is enorm menselijk en genereus."  Het was Edouard de Rothschild die de hengst aankocht voor de amazone. "Eerst was ik er niet wild van. Ik sloeg de bal af, maar één jaar later was ik volledig verkocht."

In maart werd al aangekondigd dat het fokproduct van Harrie Theeuwes officieel op pensioen gaat. Winningmood zet nadien zijn carrière verder in de fokkerij. Dit vanuit Frankrijk.