Topgenetica uit topstammen te koop tijdens BWP Elite Foal Auction

Topgenetica uit topstammen te koop tijdens BWP Elite Foal Auction

BWP pakt uit met een primeur: de BWP Elite Foal Auction, een online studioveiling die zal plaatsvinden op 5 juli. 

BWP-ondervoorzitter Boudewijn Schepers schetst de context: “Als men over veulens en veulenveilingen praat, dan gaat het er heel vaak over dat de merrielijn alsmaar belangrijker wordt. En dan kom je al heel snel bij BWP-elitemerries en BWP-prestatiestammen uit. Daarom lanceren we als stamboek de eerste BWP Elite Foal Auction.” Boudewijn selecteerde samen met Kurt Asselberghs 23 veulens uit topstammen/elitemerries.

 

Tot de collectie behoren verscheidene veulens die zelfs Olympisch prestatiebloed in hun pedigree hebben.

Het hengstveulen Voncetti de Brandegem is daar een mooi voorbeeld van. Deze zoon van Foncetti VD Heffinck behoort via zijn moeder Oh Mammy Blue de Brandegem tot BWP-stam 11. De grootmoeder van Oh Mammy Blue, Opaline des Pins, leverde de Olympiadepaarden Jus De Pomme, Quintus en Tresor.


Uit de wijdvertakte en met prestatiebloed doordrenkte BWP-stam 14 wordt een dochter van Conthargos aangeboden uit een volle zus van Hello M’Lady (5*, Scott Brash), Fajoecha (1m45-niveau) en de goedgekeurde, veelbelovende sporthengst Inaico VDL (Jur Vrieling). Het veulen heet Vega AEG.


De volledige collectie bekijk je hier.


Van vrijdag 2 juli kan men al van 10u online bieden tot maandag 5 juli om 18u. Daarna wordt een pauze ingelast om vervolgens om 20u van start te gaan met de effectieve online studioveiling. Wie wil bieden, dient zich vooraf te registreren op www.bwp.auction. Men kan ook telefonisch bieden. Hiervoor moet men zich vooraf aanmelden bij het veilingteam. Neem contact op met Lieve De Greeff (+32 497 538 982) en breng haar op de hoogte van uw interesse. U zal dan tijdens de veiling door iemand van het veilingteam gecontacteerd worden op het ogenblik dat het veulen waarvoor uw interesse heeft, wordt geveild. 


Alle info vind je op https://www.bwp.auction/home