Marthe van Gorp stuurt Diamond Star met vervroegd pensioen

Marthe van Gorp stuurt Diamond Star met vervroegd pensioen

De nog maar elfjarige KWPN merrie Diamond Star (Canturano) gaat met vervroegd pensioen. Haar amazone Marthe van Gorp laat aan onze redactie weten dat de merrie door een blessure uit de sport zal worden gehaald. 

Diamond Star werd gefokt bij 'De Radstake BV' in Gelderland. In 2013 liep de merrie naar de winst op het Wereldkampioenschap voor jonge paarden in een 1m25 rubriek. Haar toenmalige ruiter was Jerome Guery die in Lanaken met haar aan de start kwam. Het was vervolgens in 2015 dat Marthe van Gorp de teugels overnam. Dat wierp vrijwel direct zijn vruchten af met mooie klasseringen in onder meer Bonheiden in Knokke in de diverse 1m25 rubrieken. 

Na een aantal keer dicht bij de winst gezeten te hebben kwam de doorbraak voor het tweetal in 2017 toen zij in Knokke de 1m35 rubriek op naam schreven. In datzelfde jaar voegde zij er ook een overwinning aan toe in Lier in het 1m40. Vorig jaar won het tweetal de Gouden Laars competitie in Lier. Hun laatste optreden was in maart dit jaar waar ze aan de start kwamen in de driesterren competitie van Sevilla. 

Marthe geeft aan dat de merrie een blessure heeft opgelopen aan de kogel. Diamond Star mag nu voortijdig gaan genieten van haar wedstrijdspensioen.