Jazzy Des Dames verwijst Gilles Nuytens met Prestige van het Kluizebos naar tweede plaats in Lier.

Jazzy Des Dames verwijst Gilles Nuytens met Prestige van het Kluizebos naar tweede plaats in Lier.

Nadat er tijdens de BWP auction 140.000 euro werd geboden voor de driejarige Try Me-K van Kattenheye,  sprong de vader van de veilingtopper, Prestige van het Kluizebos (Halifax vh Kluizebos) met de Belgische springruiter, Gilles Nuytens op het podium tijdens de rubriek voor zevenjarigen tijdens de Belgian Stallion Competition.

Nuytens en de BWP-hengst, moesten enkel Thiago Ribas Da Costa met de sBs-hengst, Jazzy Des Dames (Emerald) voor zich dulden. De hengst komt uit de fokkerij van Haras des Dames en klokte foutloos af in 31,03 seconden. Op slechts één tiende van een seconde volgde Nuytens met de hengst uit eigen fokkerij, die trouwens de halfbroer is van Contact vd Heffinck. Het duo bleef één tiende van een seconde voor op Joe Clee met de Zangersheide-zoon van Bamako de Muze, Bullseye 111 Z (fokker: Stal Harrie Theeuwes).

Ook de vierde plaats klokte foutloos af onder de 32 seconden. Jeroen Appelen strandde zo net buiten het podium met de BWP-hengst, Peter-Pan (Tangelo vd Zuuthoeve). Samen met de hengst uit de fokkerij van Bart Anthonissen bleef Appelen voor op Dimme D'Haese met Perte Totale de Res Nova (Comme Il Faut, fokker: Dries Jacobs).

De zesde plaats en laatst geklasseerde werd nieuwe mede-organisator van de Belgium Stallion competition, Jan Vermeiren met Polo vd Bisschop (Comme Il Faut, fokker: Tom De Craene).

Volledige uitslag

F © Houou for Equnews