Cornet Obolensky veulens halen hoge bedragen op Z-Quality Auction

Cornet Obolensky veulens halen hoge bedragen op Z-Quality Auction
In Zangersheide stond vandaag de tweede avond van de Z-Quality Auction op het programma.
Gisteren werd de topper van de avond voor 75.000 euro verkocht, een record! Vanavond kwamen ze bijna in de buurt met 62.000 euro. Dit bedrag werd gegeven aan het bruine merrie veulen Cape Verde Kreisker Z (Cornet Obolensky x Quidam de Revel).

In de cataloog werd zij omschreven als: "Dit merrieveulen is er één zoals iedere fokker ze graag ziet geboren worden. Qua exterieur is het een streling voor het oog. Hiermee kan je buiten komen! Ook het pedigree oogt bijzonder mooi, want het gaat om een dochter van één van de meest gegeerde hengsten van dit moment Cornet Obolensky. U weet wel, dat is die spierwitte Olympiadehengst van Marco Kutscher van de beproefde kruising Clinton x Heartbreaker. De moeder van het veulen Orissa is niemand minder dan de volle zus van VDL Groep Verdi, één van de best presterende hengsten in de sport de laatste vijf jaar. Verdi won zilver tijdens de Olympische Spelen van Londen en goud op de wereldruiterspelen van Normandië en dat alles onder het zadel van Maikel van der Vleuten."

Voor 37.000 euro ging de bruine hengst Canali Z (Comme Il Faut x Darco) onder de hamer.  Moeder Esprit de Laubry is een telg uit één van de beste stammen van België. Het gaat om de lijn van Nikita de Laubry. Die leverde ook Baltimore, Withney vd Dwerse Hagen, Fantomas de Muze, Premium de Laubry, Rubens du Ry DAsse, Dinero de Laubry, maar ook Allouette en Ti Amo van t Lambroeck.

Het derde duurste veulen van de avond was de merrie Cascade J&F Champblanc Z (Cornet Obolensky x Fakir de Kreisker). Deze werd verkocht voor 34.000 euro.

Klik hier voor een overzicht met alle prijzen.