FEI reageert op aanklacht tegen Fuchs : "Fuchs heeft de voorgeschreven regels niet overtreden."

FEI reageert op aanklacht tegen Fuchs : "Fuchs heeft de voorgeschreven regels niet overtreden."

Afgelopen weekend werd bekend dat de Zwitserse springruiter, Martin Fuchs onder vuur ligt nadat hij met de zweep zijn paard geslagen heeft. Eerder gaf Fuchs al een reactie. Nu hebben ook de FEI en de Zwitserse dierenbeschermingsorganisatie gereageerd.

In de reactie van de FEI staat te lezen dat Fuchs ondanks de zweepslagen de regels niet heeft overtreden. Volgens de verklaring van de internationale federatie werd het paard onderzocht na het voorval en zijn er geen sporen van mishandeling gevonden. Bovendien is Fuchs zich zelf komen aanmelden bij de jury om de situatie uit te leggen. Dit laatste bevestigde de springruiter eerder al in een reactie.

De FEI verwijst naar de regels met betrekking tot het zweep-gebruik. Hierin staat onder andere dat een zweep nooit gebruikt mag worden door een ruiter om zijn boosheid af te reageren op het paard. Het hoofd van het paard mag nooit geraakt worden door de zweep en een paard mag niet meer dan drie keer achter elkaar geslagen worden. Bovendien mogen er geen tekenen zijn van zweep-gebruik op de huid.

De Zwitserse dierenbeschermingsorganisatie houdt voet bij stuk. "Naar onze mening is er nog steeds sprake van dierenmishandeling. Volgens de Zwitserse regels voor dierenwelzijn is het paard mishandeld. We hebben contact opgenomen met onze Oostenrijkse collega's en de zaak gemeld bij de autoriteiten."

bron: St Georg