Emily Moffitt's GP hengst Copain du Perchet op sportief pensioen

Emily Moffitt's GP hengst Copain du Perchet op sportief pensioen

De Britse amazone Emily Moffitt maakte gisteren via haar sociale media bekend dat haar Grand Prix hengst Copain Du Perchet CH met sportief pensioen gaat.

Copain Du Perchet bracht het merendeel van zijn jonge carrière door onder het zadel van de Zwitser Edwin Smits, en kwam in 2017 bij Cian O'Connor terecht. Onder de Ier behaalde de hengst op korte tijd talrijke overwinningen, waaronder CSI 5* rubrieken in Villach, Rotterdam, Falsterbo, Aken en Dublin.

Poden Farms investeerde eind van dat jaar in de zwarte hengst voor Emily Goffitt, die daarop de teugels overnam van O'Connor. In augustus van vorig jaar sprong het duo hun laatste wedstrijd, waarna Lorenzo De Luca Copain nog eenmalig succesvol uitbracht tijdens het 4* concours in St Tropez.

Nu geeft Moffit dus aan haar trouwe vriend op pensioen te sturen: "Het is de droom van elk meisje om zo'n mooi paard als Copain te hebben. Ik weet nog dat ik hem voor het eerst zag en vol ontzag was, en dat gevoel is nooit vervaagd. Ik ben het gelukkigste meisje dat ik in mijn leven op zoveel bijzondere paarden heb mogen rijden. Copain, jij bent er één van. Een fijn pensioen maatje," verkondigde de amazone.

Bron: Instagram