Elke Appeltans: "Hopelijk kan het seizoen nu voortgezet worden in dezelfde vorm"

Elke Appeltans: "Hopelijk kan het seizoen nu voortgezet worden in dezelfde vorm"

Elke Appeltans won de Grand Prix in het Woutershof afgelopen zondag samen met haar paard Alencia von Harry Z (v. Action-Breaker). Ze reden een foutloze ronde in 40,33 seconden, we vroegen aan haar hoe het nu voelt om terug aanwezig te zijn in de wedstrijdring. 

"Natuurlijk voelt het enorm fijn om het buitenseizoen te kunnen starten met een overwinning, en dit dan in de Grand Prix. Dat maakt het nog specialer. Alencia heeft weinig ervaring op dit niveau, maar zondag bewees ze nogmaals dat ze er klaar voor is. Ik ben zeer benieuwd wat dit seizoen voor ons zal brengen", vertelt ze aan onze reporter. Alle paarden zijn nog steeds fit ondanks corona, Appeltans keek uit naar Jumping Lummen en hoopte vooral daar goed te presteren, helaas kwam daar door de EHV-4 uitbraak verandering in en werd de jumping in Lummen geannuleerd. 

"Ik heb niet specifiek getraind naar deze Grand Prix. Vrijdag sprongen we een rustig rondje in het 1.40m ter voorbereiding op zondag. Thuis doen we het altijd rustig aan met Alencia. We doen enkele dagen voor de wedstrijd kleine hindernissen om haar te ontspannen. Ze heeft veel bloed en is zeer sensibel waardoor we eigenlijk weinig springen. Zelden springen we thuis met haar meerdere hindernissen achter elkaar. Verder deden we enkele trainingswedstrijden, maar de Gold League was dus onze eerste wedstrijd". En daar kon Appelmans meteen de overwinning op haar naam schrijven.

"Hopelijk kan het seizoen nu voortgezet worden in dezelfde vorm. Ik hoop met haar te kunnen blijven presteren op dit niveau, zowel nationaal als internationaal. Ik heb al enkele wedstrijden aangeduid waaraan ik graag zou deelnemen. Dit geeft ook motivatie om te blijven werken naar een doel. Ook heb ik enkele jonge talenten die dit seizoen ervaring moeten opdoen", sluit Appeltans af.