Elite merrie, Libelle vd Heffinck in de kijker

Elite merrie, Libelle vd Heffinck in de kijker

Libelle vd Heffinck is een home made product van fokkerij Van de Heffinck. Zij is de halfzus van de BWP elitehengst Kafka van de Heffinck (v. Calvaro) die met Rodrigo Giesteira Almeida (POR) sterk presteert in 1.50/1.60m parcoursen.

Haar moeder Utopie was met Nicola Philippaerts aan het werk te zien op de internationale wedstrijden voor 7-jarigen (1.40m). Uit haar moederlijn komen tal van internationale toppaarden zoals Citizenguard Million Dreams (v. Diamant de Semilly) en Clitschko (v. Concetto I) en de BWP-goedgekeurde For Pleasure zonen Quinn vd Heffinck en Foncetti vd Heffinck.


Van Libelle vd Heffinck zijn al vier BWP producten geregistreerd: Quelle Belle vd Heffinck (v. Cabrio vd Heffinck), Ristretto vd Heffinck (v. Aldo du Plessis), Salto vd Heffinck (v. Oxford vd Middelstede) en Stanley vd Heffinck (v. Important Style).


Op de gewestelijke en provinciale prijskampen was Libelle vd Heffinck meermaals in de top drie geplaatst waarmee zij vlot haar exterieurlabel behaalde. Haar G-label ontving zij in 2017.


Libelle vd Heffinck werd opgeleid door Melanie Hamerlinck die haar succesvol uitbracht in 1.20/1.30m parcoursen. Vanaf 2018 werden de teugels overgenomen door Niels Bruynseels en Nick Vrins. Met hen is zij actief op internationale 1m45/1m50 wedstrijden. Zo behaalde zij een knappe 9de plaats op het CSIYH 1* in Aken en een 7de en 10de plaats op het CSIW5* in Verona. Hiermee voldeed zij dan ook ruimschoots aan de voorwaarden voor het behalen van het P-label.


bron: BWP