Eline De Ridder, Kobe Bruyninckx, ... de nationale LRV pony kampioenen zijn gehuldigd

Eline De Ridder, Kobe Bruyninckx, ... de nationale LRV pony kampioenen zijn gehuldigd

Hoedje af voor LRV De Levade Nieuwenrode! Wat een fantastisch Nationaal Ponytornooi zette de Brabantse ponyclub neer. Topprestatie. Ze werden daarvoor door de weergoden beloond met ideaal nazomerweer. Het publiek beloonde de organisatoren dan weer door massaal aanwezig te zijn! Wat een feest! Wat een prachtige sport!

Twaalf topcombinaties gingen naar de barrage van de klasse D-Midden. Ze gingen Ă©Ă©n voor Ă©Ă©n voluit.  Zes combinaties konden foutloos blijven. De allersnelste was Eline De Ridder met haar bonte Indiana. Na haar Belgische eventingtitel  en de provinciale titel, is het de derde op rij voor Eline. Bijzonder straffe prestatie. Net als haar barragerit, want de tijd die de Antwerpse provinciale kampioene, Emma Van Kerckhoven met haar Rythmic van de Groenheuvel (v. Miraculix) had neergezet, leek al niet meer te kloppen.  Kilian Franco (LRV Bassevelde) pakte de derde plaats met Revisible van de Bucxtale (v. Invisible “E” v/h Juxschot). Plaats vier was voor Caroline Van Rossum (LRV Zoersel) met Qualinka “F” van het Juxschot voor FrĂ©dĂ©rique Van De Vijver (LRV Eksaarde Doorslaar) met Ramiro van het Overlede Goed.  Kobe Bruyninckx (LRV Bekkevoort) reed met Bruno van ’t Daelderhof (v. Kantje’s Norman) met de meeste stijl rond. Emiel Duchene (LRV Beerse) mocht aanschuiven voor het zilver in het stijlrijden met zijn Moonfighter Machiavelli (v. Goliath van de Groenweg) voor Joppe Van Dijck (LRV Rijkevorsel) met Primeur van de Delthoeve (v. Berktzicht Jekilja). Kobe Bruuninckx reed met Cartouche Leco ook naar plaats vier. Eline De Ridder pakte plaats vijf.

In de reeks D-Licht was het nationale goud voor Noor Keisse (LRV Bassevelde) met Parcival. Lars Van Rossem (LRV Wambeek) pakte zilver met Prestige voor Kirsten Franken (LRV Wuustwezel) met Ulrike de l’Escaut.  In het stijlrijden blokn Lentel Vandekerckhove (LRV Ardooie) uit met Elliot DJ. Laura De Wispelaere (LRV Waarschoot) en Mallorca pakten zilver, voor Jolien Van De Voorde (LRV Heist op den Berg) met Jewel OD.


In de reeks C-Midden sprongen drie combinaties naar de barrage. Alleen Yelena Maertens (LRV Koningshooikt) kon foutloos blijven. Ze reed met haar Skywalker van het Klavertje (v. Rex The Robber) bovendien ook naar goud in het stijlrijden. Plaats twee was voor Jitske De Hertogh (LRV Grimbergen) met Tesla van het Klavertje (v. Ulk D’Ete) voor Xander Lamberts (LRV Kester) met Miss Possible (v. Den Bramel’s Buco). In deze volgorde mochten zij na knappe ritten in het basisparcours ook het podium van het stijlrijden betreden. Plaats vier in Barema-A was voor Joppe Van Hoeck (LRV Sint Lenaarts). Plaats vijf ging naar Tiany Adriaensen (LRV Westerlo). In het stijlrijden ging plaats vier naar Nel Beelen (LRV Zoutleeuw) en Jolien Van De Voorde (LRV Heist op den Berg) pakte plaats vijf.


In C-Licht won Niels Van Rossem (LRV Wambeek) de barrage met Angel. Lieselot Kooremans (LRV Merksplas) pakte zilver met Sensation SW, voor Floor De Witte (LRV Lokeren Heiende) met Pacienda Drum vh Juxschot.


Maar liefst 16 combinaties in de barrage van de klasse B-Licht. Dertien bleven foutloos. Het zou dus van ‘snel’ naar ‘sneller’ gaan.  De allersnelste combinatie was Charlotte Blevi (LRV Opwijk) met Tess. Wauw! Fien De Coninck (LRV Asse) kwam met Olly Jumper van de Leeuw heel dicht in de buurt maar kwam finaal net tekort. Ze strandde op plaats twee. Amelie Van De Putte (LRV Herenthout) reed met Obelix naar plaats drie binnen dezelfde seconde. Megan Van, Heeswijk (LRV Merksplas) reed naar plaats vier, voor Milan Sels (LRV Zoersel) met Ronaldo van de Nieuwe Heide.  In het stijlrijden was de nationale LRV-titel voor Louise De Clerck (LRV Merchtem) met Fioco (v. Ten Ankers Bileander). Louise is nog maar acht (!) jaar en het is de eerste maal in de LRV-geschiedenis dat een amazone van zo’n jonge leeftijd de nationale titel wint in de klasse B-Licht. Plaats twee gaat naar Margaux Van Rossem (LRV Wambeek) met Otje S.S. van de Delthoeve. Marie-JoĂ«lle Goeminne (LRV Kallo) rijdt met Tenkshoeve’s Roberto naar plaats drie voor Amelie Van De Putte (LRV Herenthout) en RenĂ©e Caers van LRV Lichtaart.


Bij de A-pony’s is de nationale titel in het stijlrijden voor Mithe Geluykens (LRV Pulderbos) met Kianty (v. Cadet). Joren De Winter (LRV Koningshooikt) reed naar de tweede plaats met Spirit Bonfire voor Maïte Vanryckegem (LRV Eksaarde Doorslaar) met Zara. Nynke Van Den Eynde (LRV Asse) en Oona Leo (LRV Wambeek) reden naar plaats vier en vijf. Bij de allerkleinste pony’s sprong Lize Brouwers (LRV Nieuwenrode) naar goud met Amalia V. Blijham. Elise De Waele (LRV Eksaarde Doorslaar) pakte het zilver mee met Jeff. Line Dens (LRV Veerle) kreeg met Tristan een bronzen medaille voor haar stijl. Lore De Keirsmaeker (LRV Kontich) reed naar plaats vier en Charlotte Fouquaet (LRV Bornem) reed naar een vijfde plaats.

bron: LRV- Foto's Fotoroyal.be