Dietz: "Stressvolle situaties kunnen maagproblemen veroorzaken en dat moet vermeden worden"

Dietz: "Stressvolle situaties kunnen maagproblemen veroorzaken en dat moet vermeden worden"

De wedstrijden zijn weer van start gegaan en dat is ongetwijfeld goed nieuws voor ons. Voor sommige paarden kan dit echter een nieuwe stressfactor zijn die ze de afgelopen maanden niet hadden. Wil je paard het op wedstrijd misschien net iets té goed doen en veroorzaakt dat stress? Met de CALMRELAX calming paste van Equine 74® moet je je daar geen zorgen meer over maken. 



CALMRELAX is nieuw op de markt sinds deze week en bouwt voort op het succesproduct Equine 74®GASTRIC van Equine 74® - een 100% natuurlijk supplement op basis van rode algen dat overtollig maagzuur absorbeert om een ​​natuurlijke voor een evenwichtige paardenmaag te zorgen. Equine 74®GASTRIC, verkrijgbaar in vloeibare vorm of in poeder, is sinds de lancering een must-have geworden in het dagelijkse dieet van verschillende paarden om maagzweren op een effectieve en natuurlijke manier te voorkomen.  "Verschillende ruiters die Equine 74®GASTRIC gebruikten, benaderden ons en vroegen of we geen snelwerkende pasta konden ontwikkelen voor paarden die gevoelig zijn voor stress," aldus Christian Dietz - CEO van Dietz & Consorten GmbH, eigenaar van de wereldwijde distributierechten voor de Equine 74® supplementenserie. Dietz besloot de uitdaging aan te gaan. Het resultaat is Equine 74® CALMRELAX.

"Naast stressvermindering is Equine 74®CALMRELAX bijzonder geschikt voor paarden met een gevoelige maag of geïrriteerd slijmvlies, maar ook voor paarden die gevoelig zijn voor nieuwe, onbekende of stressvolle situaties", vertelt Dietz. "Dergelijke situaties kunnen van alles zijn, van wedstrijden, reizen met vrachtwagens of opleggers, veranderingen in de kudde, het doorrijden van jonge paarden of het spenen van veulens."De CALMRELAX-pasta bestaat uit een unieke combinatie van Equine 74® Gastric en de bruine algen Ascophyllum nodosum - die voor de kust van Schotland groeien.

“Elke spuit bevat ongeveer 3,70 gr. magnesium, ”vertelt Dietz. “Magnesium kalmeert de zenuwen  en is daarom ideaal om paarden te helpen kalmeren en ontspannen in stressvolle situaties. Door het snelle afbraakproces van de pasta en een extreem hoge biologische beschikbaarheid van 98% werkt het magnesium zeer snel. ”

"Equine 74®CALMRELAX is getest in het officiële antidopinglaboratorium van de FEI in Duitsland - en kan worden toegediend aan elk paard, of het nu een sportpaard, vrijetijdspaard, veulen of kleine pony is", vertelt Dietz. “Voor paarden verhogen stressvolle situaties de productie van agressief maagzuur dat de gevoelige voering in het bovenste, klierloze deel van de maag kan bereiken. Dit veroorzaakt maagirritatie en pijn, wat weer extra stress kan veroorzaken ”, legt Dietz uit. “We hebben Equine 74®CALMRELAX ontwikkeld om met het maagzuur te vermengen tot een gelachtige substantie, waardoor een beschermende filter wordt gecreëerd die de maaginhoud als een film bedekt - zodat het zuur deze gevoelige gebieden niet kan bereiken. Deze beschermende film lost dan op en wordt direct uit de darm uitgescheiden zonder in het bloed te worden opgenomen. ”