Ben je nog op zoek naar een origineel kerstcadeau? Wat dacht je van een embryo met Olympische kwaliteiten?

Ben je nog op zoek naar een origineel kerstcadeau? Wat dacht je van een embryo met Olympische kwaliteiten?

Na de succesvolle eerste editie van de Equbreeding Auction in de zomer, komt de veiling nu met een exclusieve embryo-veiling. “Waar onze focus tijdens de vorige editie vooral op veulens lag, worden er nu enkel embryo’s geveild”, aldus de organisatie. “We merken dat de verkoop van embryo’s aan een opmars bezig is. Door embryo’s te veilen, willen we iedereen de kans bieden om een potentiĂ«le Olympische kampioen in zijn of haar stallen te verwelkomen. Als je paarden met deze afstamming als 5- of 6-jarige koopt, ben je gegarandeerd veel meer geld kwijt. Daarom is de verkoop van embryo’s ‘booming’, voor een schappelijke prijs schaf je immers een toppaard in wording aan”, klinkt het.

Olympische kwaliteit is zeker en vast een sleutelwoord in de collectie van Equbreeding. Wat dacht je bijvoorbeeld van een 3/4 broer of zus van de huidige Olympische kampioen Big Star (v. Quick Star), een embryo uit de volle zus van de huidige Europese kampioen Clooney 51 (v. Cornet Obolenksy) of de volle broer/zus van Hardrock Z (v. Heatbreaker)? Andere blikvangers zijn een embryo uit de 1m60 springende merrie Funky Music (v. Baloubet du Rouet) gecombineerd met voormalig wereldkampioen Vigo d’Arsouilles en een embryo die de volle zus van diezelfde Vigo d’Arsouilles als grootmoeder heeft. Dit embryo uit een bewezen moederlijn werd gecombineerd met het fenomeen Chacco-Blue als vader.

“Eigenlijk is elk embryo uit onze collectie een Olympisch toppaard in wording”, aldus Equbreeding. “We hebben bij de selectie van onze embryo’s dan ook enkel de beste moederlijnen en hengsten geselecteerd. Op die manier weten bieders dat ze waar voor hun geld krijgen. Met deze afstammingen, weet je gewoon dat je een toppaard in huis haalt”, besluiten ze.

De online veiling van Equbreeding loopt van 6 tot 8 december. Registratie vooraf is noodzakelijk.