Belgische paardenbeul slaat mogelijk ook in Nederland toe: "Het was een echt bloedbad"

Belgische paardenbeul slaat mogelijk ook in Nederland toe: "Het was een echt bloedbad"


Het paard waar Jolanda uit Tilburg voor zorgt is maandag ernstig mishandeld. De merrie werd zeven keer in haar vagina gestoken. “Toen ik bij het weiland kwam, trof ik een bloedbad aan.”, aldus de verzorgster van het dier.


Ze heeft met niemand ruzie en denkt dat haar paard gewoon een willekeurig slachtoffer is geworden. Slechts een maand staat Sailer Moon (24) in het weiland in Hooge Mierde. “Ze is van een goede vriendin van me die in Breskens woont en er niet meer voor kan zorgen. Ik heb nog twee andere paarden en huur dat weiland. Ik heb het juist uitgekozen omdat het niet afgelegen ligt. Maar toen ik dinsdagochtend bij de paarden kwam, was het helemaal mis”, vertelt Jolanda.De achterbenen en de staart van Sailer Moon zaten vol bloed. “Ik deed de staart opzij en werd kotsmisselijk. Ze is vanaf de buitenkant meerdere keren in haar vagina gestoken. In de twintig jaar dat ik paarden heb, is dit nog nooit gebeurd. Het was echt een shock.”, vertelt ze.

Ze vertelt haar verhaal omdat ze andere paardeneigenaars wil waarschuwen: "De kans bestaat dat dit nog eens gebeurt bij andere eigenaars. Er staan camera's in de weide tegenover maar die hebben niets kunnen vastleggen. Ook de omwonenden hebben niets gezien of gehoord. Ik denk dat de dader richting België is gevlucht", besluit ze. 

Bron: Omroep Brabant