Bekende Nederlandse paardenman verdacht in cocaïnezaak

Bekende Nederlandse paardenman verdacht in cocaïnezaak


Een groot drugslaboratorium in het rustige buitengebied van Drenthe. De buurt reageert vol ongeloof en verbijstering op de vondst van de grootste Nederlandse cocaïnewasserij ooit in een manege in Nijeveen en de aanhouding van de eigenaar, een gevierd paardenman


Mensen in de omgeving zeggen nooit iets gemerkt te hebben. Mensen die dagelijks op het erf kwamen zijn met stomheid geslagen.

Ook in de Friese paardenwereld is met verwondering gereageerd op de aanhouding van de manege-eigenaar. Het gaat om een bekende speler in de Friese paardenwereld. Zijn training- en handelsstal is een veelzijdig bedrijf en levert al jaren succesvolle rijpaarden, tuigpaarden en Friese paarden. De fokker was samen met zijn voormalige echtgenoot jarenlang vaste deelnemers op concoursen, keuringen en wedstrijden.

In december is het paar gescheiden, de vrouw van de manegehouder heeft inmiddels een eigen trainingsstal opgericht in Vledder. Ze is aangeslagen door het nieuws over de zaak waarin haar ex-man verdachte is. Ze laat desgevraagd weten geen zaken meer met hem te doen. Verder wil ze niet reageren.

Bron: Lc.nl