Achter de schermen bij Equitom: het verhaal van Lady

Achter de schermen bij Equitom: het verhaal van Lady

Vandaag duiken we nog een keertje achter de schermen van de paardenkliniek Equitom om jullie het verhaal van Lady te vertellen. De 11-jarige draagmerrie werd door Silence Animal gered uit het slachthuis nadat ze daar beland was omwille van destructieve artrose aan haar knie. 

"Lady werd door Silence Animal, een organisatie die zich inzet voor verwaarloosde en zieke paarden, gered uit de handen van het slachthuis. Ze was hier terecht gekomen omdat ze leed aan een erg zware vorm van artrose waardoor ze zelfs niet meer rond rechtstaan. Haar toestand was zo ernstig dat haar been krom groeide. Ze was ook chronisch hoefbevangen geworden op haar ander been door overbelasting. We vonden echter dat ze een tweede kans verdiende. Daarom hebben we haar naar Equitom gebracht", vertelt Dehlia van Silence Animal. 

"Toen Lady hier voor de eerste keer aankwam, was ze veel te zwak en te mager om haar meteen te opereren", vertelt Tom Marien. "Ze was zo mager dat ze de kracht niet meer had om zonder hulp recht te staan. Zoals jullie in onderstaande video kunnen zien, was de operatie zelf erg zwaar. Het was bij aanvang dus onmogelijk om haar te opereren. Ondertussen heeft ze haar operatie achter de rug en als bij wonder zijn er geen complicaties opgetreden. Ze heeft nog een lange weg te gaan maar het staat vast dat deze merrie erg dapper is. Ze heeft de tweede kans die ze kreeg met beide handen gegrepen en haar toekomst ziet er alvast heel wat mooier uit", besluit hij. 

Benieuwd naar een video van de operatie? Klik dan hier!