47.000 euro voor Comme des Garçons SA Z

47.000 euro voor Comme des Garçons SA Z

Tijdens de Zangersheide Live Foal Auction bij het Sentower Park werden in totaal 14 veulens aangeboden. Gemiddeld werd er net geen 25.000 euro geboden per veulen. 

De topper van de avond werd het hengstenveulen Comme des Garçons Z, die als allerlaatste in de veilingring verscheen. Comme des Garçons Z is een zoon van Cornet Obolensky uit de merrie VDL Groep Eureka (Chin Chin), die zelf op 1.60m niveau sprong onder het zadel van Maikel van der Vleuten. Na een pittig biedduel werd Comme des Garçons Z verkocht aan een Belgische koper voor een bedrag van €47.000!

Maar ook het bloed van onze eigen Zangersheide-hengsten was weer erg in trek tijdens deze tweede Zangersheide Live Foal Auction. Zo werd er maar liefst €40.000 betaald voor het merrieveulen Call me Funky Z, een dochter van Zangersheide's schimmelhengst Caribis Z uit Christian Ahlmann’s voormalige GP-merrie Funke Van ’t Heike (Action Breaker).

Verder was er ook bijzonder veel interesse in het hengstenveulen Adonix TS Z, waar het bloed van Aganix du Seigneur Z door de aderen stroom en dit in combinatie met Berlin. Adonix TS Z werd verkocht naar Nederland en dit voor een bedrag van €32.000.

Tenslotte werd er vanuit Polen ook €32.000 neergelegd voor het hengstenveulen Cosmo Van De Broekkant Z, een zoon van Canturano Z en Berlin en tevens de volle broer van Martin Fuchs’ Grand Prix-merrie Chica B Z.

bron: Zangersheide.auction