Manon Claeys: "Een naaste die het Coronavirus krijgt, dat zou pas echt erg zijn"

Manon Claeys: "Een naaste die het Coronavirus krijgt, dat zou pas echt erg zijn"
Eerder deze week werden niet enkele de Olympische maar ook de Paralympische Spelen afgelast. Dit betekent natuurlijk een streep door de rekening van de Paralympische ruiters die ook in volle voorbereiding waren. 

Manon Claeys blijft er echter heel nuchter onder. Ze traint elke dag dichtbij huis en spendeert tijd in haar ouderlijke huis in Maldegem. Hier is ze heel blij mee: "Ik ben sowieso graag thuis bij mijn ouders, dus zijn we nu nóg wat closer. Mooi toch? Maar net als wellicht alle mensen ter wereld vind ik dit uiteraard ook een onwezenlijke situatie. Ik kan enkel hopen dat er geen van mijn naasten het coronavirus krijgt, want dan zou ik toch wel panikeren. Dit is veel erger dan de Paralympische Spelen die uitgesteld werden. In tegenstelling tot zwemmer Pieter Timmers (Timmers zet in geval van uitstel naar 2021 een punt achter zijn carrière) zal ik zeker nog kansen krijgen hé.” En dan typisch de immer goedlachse Manon Claeys. “Weet je wat er vooral pijn doet op dit moment? Mijn wijsheidstand. Ik heb er nog één, maar daarrond zit er een zenuw ontstoken en ik moet pillen nemen om die pijn eerst weg te krijgen.”

Dat neemt niet weg dat er getraind moet worden. “En dat doe ik op nagenoeg dezelfde manier als anders. Alleen zijn mijn paarden nu niet over de grens in Nederland, maar in stoeterij Hidalgo in mijn thuishaven Maldegem. Het is daar op en top professioneel en mits het naleven van alle coronamaatregelen lukt alles aardig. Uiteraard zou wedstrijdritme van pas komen, want trainen is nooit met de volle 100 procent. Ik hoop dat deze nare periode snel voorbij is.”

Bron: persbericht KBRSF