Joris Vanspringel houdt Belgische eer hoog in afsluitende eventingdag

Joris Vanspringel houdt Belgische eer hoog in afsluitende eventingdag
Joris Vanspringel zal vanavond met een goed gevoel kunnen terugkijken op zijn Olympische Spelen in Rio. Waar hij zichzelf had opgelegd om in ieder geval bij de beste 46 te horen, eindigt hij vandaag met zijn Lully des Aulnes op een geweldige 25ste plaats. In totaal kreeg hij in het laatste onderdeel van de eventing, het springparcours, 4 strafpunten tegen, wat hem een totaal van 83.9 punten opleverd. Met deze fantastische score mag hij zich gaan klaar maken op het individueel springen voor de top 25 beste ruiters uit het afsluitende springconcours. Eventuele extra strafpunten zullen in dit concours bij de al bestane punten bijgerekend worden.










Grote winnaar na het springen is de bekende topruiter Michael Jung. Hij sprong met zijn Sam FBW een geweldige foutloze ronde en bleef daarmee staan op zijn score van 40.9 punten. Hiermee stootte hij de Australiër Christopher Burton van de koppositie af. Burton kreeg 8 strafpunten aangerekend met zijn Santano ii en met een totaal van 45.6 punten schuift hij daarmee door naar de derde plaats.

De tweede plaats was er voor de Fransman Astier Nicolas met zijn Piaf de b'neville. Ook hij wist foutloos te blijven en bleef dus staan op zijn 42 strafpunten. De Amerikaan Philip Dutton blijft ook hoog in de top genoteerd staan. Hij eindigt uiteindelijk net naast het podium op een vierde plaats met zijn Mighty Nice met 47.8 punten, gevolgd door de Nieuw-Zeelander Clarke Johnstone en zijn Balmoral Sensation die als vijfde eindigden.

Het teamgoud gaat naar Frankrijk, die uiteindelijk een totaal van 169 strafpunten bij elkaar reden, gevolgd door het Duitse team die zilver in ontvangst mag nemen met 172.8 punten. Het brons gaat naar het team van Australië met 175.3 punten.

Om 19 uur Belgische tijd strijden straks de 25 beste ruiters om de medailles.

Klik hier voor alle resultaten