Jeroen Dubbeldam: "Eigenlijk kwam het uitstellen van de Olympische Spelen mij goed uit"

Jeroen Dubbeldam: "Eigenlijk kwam het uitstellen van de Olympische Spelen mij goed uit"

Jeroen Dubbeldam heeft in een interview met de zender NOS gezegd dat hij in eerste instantie erg blij was met het uitstellen van de Olympische Spelen. Hij was in volle voorbereiding met zijn ruin Carlyle, maar aangezien dit een relatief nieuw paard voor hem was, kon hij een jaar extra voorbereiding wel gebruiken. "In eerste instantie was ik dan ook heel blij toen de Olympische Spelen naar een latere datum werden verplaatst", aldus Dubbeldam. 

Bij nader inzien besefte hij echter dat dit een probleem zou opleveren waar we vorige week al over berichtten. Hij is er niet zeker van of hij Carlyle ook tijdens de Olympische Spelen van 2021 nog onder het zadel zal hebben. De ruin is immers in het bezit van een Duitse eigenaar en Dubbeldam weet niet of die, gezien de huidige financiële crisis, het paard voor Dubbeldam ging kunnen houden. 

Ook nu heeft Dubbeldam hier nog geen uitsluitsel over: "Ik heb wel met de eigenaar gebeld en hij zei niet dat dat hij het paard sowieso ging houden, maar hij zei ook niet dat ik er zeker van kan zijn dat ik het paard ook voor de Spelen van 2021 nog zal kunnen rijden. Het zal nu dus even afwachten worden en bekijken hoe de situatie zich in de komende weken evolueert". 

Bron: NOS