Geen Olympische Spelen in Brazilië voor de paarden?

Geen Olympische Spelen in Brazilië voor de paarden?
Wegens het ingewikkelde invoerreglement voor paarden zou het goed kunnen dat de Olympische paardendisciplines volgend jaar niet in gastland Brazilië zullen worden verreden.
‘We moeten dit probleem voor eind deze maand oplossen want anders zou het goed kunnen dat de wedstrijden op een andere locatie moeten plaatsvinden,’ aldus president Luiz Roberto Guigni van de Braziliaanse hippische bond.
Afgelopen weekend vergaderde de federatie met enkele FEI afgevaardigden in Sao Paulo over dit probleem.

Volgens Giugni ligt de kern van het probleem bij het Ministerie van Agricultuur. Er zou onduidelijkheid zijn over de benodigde veterinaire onderzoeken. De FEI pleit dan ook om deze kwestie snel af te handelen.
Het Ministerie reageerde in eerste instantie echter niet op de verschillende verzoeken waardoor de communicatie moeilijk verloopt. Giugni voelt zelf ook niets voor alternatieve plannen.

In de geschiedenis van de Olympische Spelen kwam het slechts één keer voor dat de hippische disciplines niet in het gastland doorgingen. Dat was tijdens de editie van Australië in 1956, toen moesten de ruiters en amazones wegens quarantaine-reglementen uitwijken naar Stockholm in Zweden.