"Bij Malin en Peder staat het comfort van de paarden centraal"

"Bij Malin en Peder staat het comfort van de paarden centraal"


Ongeloofelijk, Zweden pakte gisteren goud op de Baji Koen baan in Tokyo. Bijna honderd jaar na de laatste collectieve gouden medaille voor de Scandinaviërs, hielden Malin Baryard-Johnsson, Peder Fredricson en Henrik von Eckermann stand in een barrage tegen de VS, steunend op de formidabele H&M Indiana, H&M All In de Vinck en King Edward. "Bij Malin en Peder staat het comfort van de paarden centraal", aldus insiders. 

De Zweden waren geweldig, ik ben erg blij dat ze gewonnen hebben, want ze verdienden het. Het is zelfs nog opmerkelijker dat zij het enige land zijn dat in deze teamfinale geen gebruik maakte van een reservepaar. Het paard van Henrik von Eckermann (King Edward) raakte in het hele kampioenschap (in vier rondes en twee barrages) geen enkele balk aan. Ze hadden een geweldige barrage, met een geweldige finish van Peder Fredricson, die een echte show opvoerde. Het is hartverwarmend om zulke mooie parcours te zien, gereden op zo'n manier, zonder trucs, zonder voorbereiding en met veel toewijding van de ruiters. Ze zijn gemotiveerd, maar blijven redelijk en regelmatig. Kortom, alles wat we graag zien!   

Ik denk dat de Zweden veel respect hebben voor paarden. Zij berekenen, bestuderen, analyseren en observeren veel. Ik hou van hun mentaliteit, vooral als het gaat om Malin en Peder, die renners zijn waar ik van hou en naar kijk. Ze zijn natuurlijk, helemaal niet arrogant en het zijn echte paardenmannen en -vrouwen. Ze zijn erg kalm en hebben een doel voor ogen. Bij elke verkenning, zelfs voor een 1.40m parcours, zien we Peder Fredricson aantekeningen maken en afstanden noteren op een klein papiertje. Hij is een ruiter die ik veel heb bekeken en ik mag hem, net als Malin. Hun rijden en mentale voorbereiding is opmerkelijk. Zij beoefenen het natuurlijke rijden, zonder trucs, met werk op het vlakke, op zoek naar het comfort van het paard en alleen positieve dingen. Ik ben het veel met hen eens", aldus Michel Robert aan Grand Prix.


Lees hier het volledige artikel

Foto: Libby Law