Belgen behouden zevende plek in Boekelo

Belgen behouden zevende plek in Boekelo

Na de tweede dressuurdag staat het Belgische eventingteam nog steeds op de zevende plek in Boekelo. We blijven voor Nederland en Nieuw-Zeeland en blijven zo op koers voor het ticket richting Tokio.

Nu alle dressuurproeven verreden zijn, kan al een eerste stand van zaken opgemaakt worden. Individueel blijven de Duitse Sandra Auffahrt en Let's Dance 73 aan de leiding met 24.90 strafpunten. Een mooie tweede plaats gaat naar de japanner Yoshiaki Oiwa met Bart L JRA. zij scoren amper 0.7 punten hoger. 

De Britse Laura Collett volgt met London 52 ook heel schepr met 26 strafpunten. Ex Aequo derde is de Australiërs Christopher Burton met Clever Louis. De Duitser Michael Junk en Fischer Rocanan FST sluiten de top vijf af met hun 26.10 strafpunten. 

Beste Belg is Constantin Van Rijckevorsel, hij staat voorlopig op plaats 30 met 30 strafpunten. 

Lada de Liedekerke-Meier vinden we Alpaga d'Arville op plaats 52, Senne Vervaecke en Feebe van Alsingen op plaats 67, Jasper Peeters en Jackass PK op plaats 79.

Alle individuele resultaten kan je hier nakijken. Morgen wordt de cross gereden.


Alle teamruiters kwamen gisteren al van start. Het teamklassement veranderde dus niet.  De resultaten van alle teams kan je hier bekijken, meer informatie over de puntentelling in dit artikel.



Foto: Ashley Claus