Belgische menners zorgen voor laatste WK medaile

Belgische menners zorgen voor laatste WK medaile
In Tryon hebben de menners de FEI Wereldruiterspelen afgesloten.  Het jonge Belgische mennerteam haalde met een score van 364,09 de bronzen medaille.

Over drie omlopen werden de teamresultaten beslist. De menners startten met een dressuur onderdeel. Nadien werd de marathon verreden. Vandaag reden de menners de laatste rubriek.

Edouard Simonet zorgde voor het beste Belgische resultaat. Simonet kwam meteen sterk uit de startblokken in het dressuur onderdeel en scoorde ook het beste in de twee afsluitende rubrieken. Glenn Geerts en Dries Degrieck stonden Simonet bij in de medaillekoers.

Het goud was voor gastland Amerika. James Fairclough, Misdee Wrigley-Miller en Chester Weber verzamelden in totaal 353,39 punten. Nederland volgt op het podium met een zilveren medaille voor Bram Chardon, Koos De Ronde en Ijsbrand Chardon.

Brons voor Edouard Simonet

Als kers op de taart bekroond Edouard Simonet zijn WEG deelname met een individuele bronzen medaille.  Boyd Exell grijpt de gouden WK-medaille voor de Amerikaan Chester Weber.