Nona Somers klasse apart in Z-rubriek LRV Essen

Nona Somers klasse apart in Z-rubriek LRV Essen
De LRV vloog er meteen terug sterk in met ook het Gewest Essen die een indoor organiseerde. In de hoogste klasse mocht Nona Somers alvast de ereronde leiden in het zadel van Galicia D'Auvray EC. 

Met acht combinaties stonden ze ingeschreven voor de klasse Zwaar. De rubriek over 1.30m had echter maar twee effectieve starters waardoor het een close onderonsje werd voor Nona Somers en Dirk Vinckx. In de basisomloop kon Somers alvast het vuur aan de schenen leggen bij Vinckx en was toen al overtuigend sneller met Galicia D'Auvray EC. Als kers op de taart sloot het duo hun barrage net geen tien (!) seconden sneller af dan hun concurrentie en mocht zo met winst besluiten. Vinckx bleef kon rekenen op Madi-Lili om dubbel foutloos te eindigen op een knappe tweede plaats. 

Klasse Midden

Ook in de rubriek met de hindernissen op 1.20m waren er heel wat afmeldingen. Vinckx tekende ook hier opnieuw present en onder het motto 'foutloos te blijven' besloot hij ook hier met een dubbele nulronde en het brons om de nek. Winst was er voor Evelyne Franken. De amazone uit de rijvereniging van Wuustwezel hield met ruim een halve seconde haar teamgenote Gitte Van Dijck op afstand. Franken kreeg de beker op Quality Girl TN Z overhandigd, Van Dijck was goed voor zilver in het zadel van Never Again V/D Beerseheide.

Klasse Licht

Over 1.10m kon enkel Nathalie Aernouts zonder fouten rond rijden. Met Red Valentinoo Castanoo onder het zadel sprong ze zonder aarzelen naar de overwinning. Met Quwenta als tweede troef kon Aernouts ook nog het brons mee naar huis nemen. Seppe Van Opdorp, eveneens uit LRV Kalmthout Achterbroek, had een springfout in zijn tweede fase met Rebelle van de Foxemaat maar was snel genoeg om als tweede te kunnen eindigen. Floor Anthonissen was de vierde en laatste combinatie aan de start met Roos. 

Alle resultaten