Standhouder in Mechelen: Ruyssen Ruitersport

Standhouder in Mechelen: Ruyssen Ruitersport
Tijdens vijf dagen Jumping Mechelen komen er niet alleen dagelijks heel wat paarden aan de start, maar ook veel bezoekers over de vloer. Die bezoekers brengen dan één of meerdere bezoekjes bij een standhouder. Om het niet alleen over de wedstrijdresultaten te hebben heeft Equnews dagelijks een gesprek met een standhouder. De eerste standhouder die we dit jaar interviewden was Ruyssen Ruitersport.

Wat zijn de activiteiten van Ruyssen Ruitersport?
Ruyssen ruitersport bestaat nog niet zo lang, maar toch hebben we al enkele activiteiten georganiseerd. Denk maar aan de clinic: zadel passen. Hiervoor kwam Roberto van Erreplus een demonstratie geven bij verschillende paarden en pony's met al dan niet een moeilijke rug. Mensen konden dit gratis komen volgen en er werden hapjes en drankjes voorzien.

Wat maakt jullie concept beter dan dat van anderen?
Onze producten worden zorgvuldig geselecteerd zodat prijs/kwaliteit goed in verhouding staat. We staan ook altijd klaar voor de klant. Zo blijven we op zaterdag doorlopend open en op vrijdag tot 19 uur 's avonds. We beschikken over een aanbod van rollend materieel. Zo verkopen we camionetten en trailers van Böckmann. We beschikken over een eigen onderhoudsplaats voor het herstellen van het rollend materieel. Ook verkopen we voeders van Lannoo en ECC koetsen. Dus we hebben alles voor paard en ruiter.

Het hoeveelste jaar ben je hier als standhouder?
Het tweede jaar ondanks dat Ruyssen Ruitersport nog maar 3 jaar bestaat.

Wat maakt het zo speciaal om een stand te hebben tijdens Mechelen?
We kunnen betere banden creëren met de klanten en we kunnen ons voorstellen aan nieuwe klanten.

Waarom moeten de mensen jullie stand bezoeken?
We staan vooral met La Valancio op de stand. Dit is een heel kwalitatief merk aan een goede prijs. We hebben veel kinderkleding en kleding voor de volwassenen mee. Ook hebben we GPA en Samshield op onze stand. Er zijn een tal van acties op deze producten.

Sponsoren jullie aan ruiters of organisaties?
We sponsoren ruiters in de eventing, springen en dressuur. Verder sponsoren wij tal van wedstrijden waarbij onze klanten betrokken zijn.

Zijn er speciale toekomstplannen?
In de toekomst willen we nog betere kennis verkrijgen over producten, vooral over de zadels. Mieke heeft al een jaar een zadelopleiding gehad, maar toch willen we er ons echt op focussen. De onderhoudsplaats voor rollend materieel willen we ook vergroten.