Kempische Regionale wint Interprovinciaal kampioenschap

Kempische Regionale wint Interprovinciaal kampioenschap

Terwijl op het hoofdterrein de CSI5* combinaties in de masters aan de start kwamen werd op de andere piste het interprovinciaal kampioenschap verreden. Na afloop won de Kempische Regionale de titel met slechts vier punten in totaal. 

Eerder dit jaar won de WVUR nog de titel in Ternat. Ditmaal nam de Kempische Regionale de eindzege in ontvangst. De KR werd dubbel foutloos vertegenwoordigd door Henk Clabots met de 8-jarige Vi Fort Z (Vigo d'Arsouilles) en Seppe Wouters met Devino Vd Weretherbach Z (De Flor 111 Z). Voor  Kaat Pluymers met Cheyenne Vd Berkenen Z (Cadence van 't Gelutt Z) was er in de eerste omloop ook één springfout. Kyle Cuypers en de zesjarige Elvis ter Putte-zoon, Quadro Van 't Buxushof zorgde voor het schrapresultaat in de tweede ronde. 

Met in totaal acht punten volgde de winnaar van deze zomer, de West-Vlaamse Unie voor Ruitersport op de tweede plaats. Voor de West-Vlaamse federatie hield Melanie Deloof het dubbel nul met de negenjarige New Balou Van 't Leeuwerikenhof (Bisquet Balou Vd Mispelaere). Zowel Tom Camerlijnck met Arrive Z (Andiamo Z) als Louis Lambrecht met Hermes de Ste Anne Z (Hoegie Van 't Bergske) noteerden over één omloop een springfout. Voor Paris Vandousselaere viel er met Qing Of Diamonds VDB (Elvis Ter Putte) telkens minimaal één balk tegen de grond.

De derde plaats kwam op naam van de HROV. Bij de Oost-Vlamingen hield Brent De Smit met Nina Van 't Ruytershof (Plot Blue) en Elise Van den Branden met Brillianthina Van 't Ruytershof (Bamako de Muze) het telkens dubbel nul. Bij de HROV kwamen verder ook Astrid Rooms met Quite Easy Van 't Paradijs (Taran de la Pomme) en Michiel Meskens met Novelle Van de Plataan (Nabab de Reve) aan de start.

Klik hier voor de uitslag