Niemand verslaat Maikel van der Vleuten en Beauville Z in Longines GCT Grand Prix CSI5* van Monaco

Maikel van der Vleuten en Beauville Z, een echte match made in heaven, wonnen zonet de loodzware CSI5*  Longines GCT Grand Prix 1,60m van Monaco. Wilm Vermeir veroverde met IQ van 't Steentje (Toulon de negende plaats.

QUICK RESULT

1. Maikel van der Vleuten - Beauville Z
2. Bassem Mohammed - Gunder
3. Julien Epaillard - Usual Suspect d'Auge

Van der Vleuten stuurde de negenjarige Zangersheidegefokte Bustique-zoon in een pijlsnelle 33,06 seconden naar de topplaats. Veel trager hadden ze ook niet mogen zijn, want Bassem Mohammed en BWP'er Gunder (Thunder vd Zuuthoeve) volgden al na 33,12 seconden voor Qatar. Julien Epaillard en zijn erg constant presterende Usual Suspect d'Auge (Jarnac) grepen brons voor Frankrijk in 33,52 seconden.

Buiten de top drie raakte geen enkele combinatie in de barrage onder de grens van 34 seconden. De Zweed Henrik von Eckermann stuurde Toveks Mary Lou (Montendro) naar de vierde plaats in 34,14 seconden, bijna drie seconden sneller dan Christian Kukuk met Limonchello NT (Lord Caletto) voor Duitsland.

BWP-hengst Loro Piana Filou de Muze (Stakkato) werd zesde onder Lucia Le Jeune Vizzini, Wilm Vermeir stuurde IQ van 't Steentje naar de negende plaats. BWP'er For Joy van 't Zorgvliet, die eerder de tweede ronde van de GCL won, finishte als tiende met Kevin Staut.