Horseball: Champions League Finale Wiener Neustadt

Horseball: Champions League Finale Wiener Neustadt
Caramel-Robin-Cool1Het Belgische horseballteam Caramel zakte op 4 en 5 oktober af naar het Oostenrijkse Wiener Neustadt om er de finale van de Champions League Horseball te spelen. Ze streden er tegen drie andere teams: Arles HCC (FRA), Quinta de Santo Antonio (POR) en CEEC (ESP).

Op vrijdag 4 oktober werd de eerste match gespeeld. Het Belgische team kwam daarin uit tegen het Spaanse team, dat de wedstrijd won met 14-5. België was daardoor uitgeschakeld voor de finale, maar mocht op zaterdag wel nog strijden voor de derde plaats tegen het Portugese team, dat zijn eerste match verloor van Frankrijk met 4-10.

In de semi-finale op zaterdag maakte het Belgische team een zwakke start met 0-3 in de eerste helft voor Portugal. Ze kwamen echter sterk terug in de tweede helft waarin ze maar liefst 7 keer scoorden. Het Portugese team scoorde echter nog 5 keer en zo kwam de eindstand te staan op 7-8 in het voordeel van Portugal. België werd dus vierde in de eindstand, Portugal pakte het brons. In de finale versloeg Frankrijk Spanje met 12-9. De eindranking ziet er dus als volgt uit:

1. Arles HCC (FRA)
2. CEEC (ESP)
3. Quinta de Santo Antonio (POR)
4. Caramel (BEL)

Robin Cool was voor België de topschutter op dit toernooi. Hij scoorde in totaal 5 keer. Van alle spelers was de Portugees Vasco Laranjeira de topscorer met maar liefst 8 goals.

Het Belgische team bestond uit volgende combinaties:

Michael Augustyns – Marksman
Robin Cool – Bien Venida
Gert De Bondt – Ursus van den Hoorn
Mathias Praet – Pradah D’avril
Wim Van Herreweghe – Bonita
Piet Verheyen – Lilalila

Bron: VLP