Bruynseels en Devos debuteren hen Global Champions League ervaring in Mexico

Bruynseels en Devos debuteren hen Global Champions League ervaring in Mexico
Dit weekend gaat het nieuwe seizoen van de Global Champions League van start. In Mexico City, op een mooi onderhouden groene graspiste van het Campo Marte, zullen de teams vandaag van start gaan. Een totaal van 18 teams, telkens bestaand uit twee ruiters, komen aan de start.

Vorig jaar was het de Shanghai Swans die de GCL overwinning grepen. Daniel Deusser en Roger-Yves Bost vormden toen een team. Ook dit jaar vormt dit wereldduo een team en neemt het op tegen onder andere het thuisteam, de Mexico Amigos, bestaande uit Christian Ahlmann en Geir Gulliksen. Beiden maken hen debuut voor het team.

Toch zal het oppassen worden voor Harrie Smolders die zijn krachten bundelt met voormalig Olympisch Kampioen, Eric Lamaze. Deze Hamburg Diamonds zijn van plan hen vel duur te verkopen.

 

Buiten de teams werd vandaag ook de nieuwe GCL trofee getoond, een design van de hand van Nino Bauti.

Meteen watertande de regerende kampioen Valkenswaard United om deze glazen trofee in de lucht te houden op het eind van dit seizoen. Bertram Allen en Alberto Zorzi vormen voor deze Valkenswaard United de krachten in Mexico.

Verder komen ook de Miami Glory's (Scott Brash en Paris Sellon), de St Tropez Pirates (Jerome Guery en Simon Delesre) en de Cannes Stars (Jane Richard Philips en Marco Kutscher). Voor Simon Delestre is dit het eerste seizoen dat hij deelneemt aan de League.

De jeugd verzamelt zich dan weer in de Chantilly Pegasus. Nicola Philippaerts vormt er het team met Zwitserland's Martin fuchs. De Rome Gladiators zien Lorenzo de Luca en Abdel Saïd aan de start. Pieter Devos maakt zijn debuut in het team van Pilar Lucrecia Cordon voor de Monaco Aces. Voor de Cascais Charms zijn het dan weer David Will en Carlos Lopez die de start nemen.
Anders als vorig jaar is dat dit jaar de teams paarden over de twee rondes kunnen wisselen. Dit zorgt dat het spel enorm tactisch kan gespeeld worden. De puntentelling is gebaseerd op zowel fouten als tijd. Zaterdag staat de finale op het programma.

Nieuwe teams zijn de London Kinghts (Enrique Gonzales en Eduardo Menezes) en de Moscow Bears (Michael Kearins en Mathilda Karlsson). Ook België's nummer één ruiter, Gregory Wathelet neemt opnieuw deel. Ditmaal voor de Vienna Eagles. Wathelet bundelt de krachten met Niels Bruynseels. De Berlin Lions (Max Kühner en Anna Kellnerova) is de laatste nieuwe ploeg