Wie wordt de Europese kampioen, Facts, figures en een pronostiek?

Wie wordt de Europese kampioen, Facts, figures en een pronostiek?

Het wordt een spannende strijd tijdens het Europees kampioenschap dat in Rotterdam zal gereden worden van 19 tem 25 augustus. We kijken even na wie de kanshebbers zijn voor de volgende EK-titel. Zal Peder Fredricson zijn titel verlengen? Of wordt het een Belgische overwinning?

Dit jaar is er reeds heel wat springactie achter de rug. In Rotterdam neemt Fredricson zijn kampioenenpaard, H&M All In mee aan de start. De Zweedse springruiter kwam dit jaar al 134 maal aan de start en won daarbij ruim 13 keer op een internationaal niveau. Op net niet de helft van zijn deelnames sprong Fredricson in de prijzen. Dit maakt hem een uitgelezen kanshebber om zijn titel te verdedigen. 

Met 244 deelnames op haar naam won de Britse Laura Renwick dit jaar al ruim 13,9% van de deelnames. De Britse sprong in ruim de helft (58%) va de competities in de prijzen. Benieuwd of ze deze knappe prestatie kan verzilveren in Rotterdam.

De Duitse springruiter, Daniel Deusser won dan reeds het meeste winstsommen sinds de jaarwissel. Met ruim 1,2 miljoen euro winstsommen op zijn naam is ook Deusser één van de favorieten voor de gouden medaille. Deusser kwam 180 maal aan de start maar wist daarbij nog geen 15 keer de prijs op zijn naam te schrijven. 

Martin Fuchs deed het beter met ruim 18 overwinningen, goed voor net geen 1 miljoen euro winstsommen op zijn naam. Beste Belg van het moment, Pieter Devos is als laatste eveneens aangekruist als favoriet voor de titel.

Devos plaatste zich ongeveer 40% van zijn deelnames in de prijzen. Daarbij won hij 9 maal.