Jos Verlooy is Belgische sterkhouder op EK Riesenbeck

Jos Verlooy is Belgische sterkhouder op EK Riesenbeck

Vandaag is de eerste ronde van het Europees kampioenschap van start gegaan in Riesenbeck. In de achtertuin van Ludger Beerbaum werd de 1.50m speedproef gereden. Deze telt voor zowel de individuele als de team ranking. Zweden neemt de leiding in de teamranking.

Rechtstreeks op tijd nemen de Zweedse springruiters individueel een droomstart. Als voorlaatste aan de start springt de Duitse springruiter, David Will met de 13-jarige C Vier (Cardento) op kop.

Peder Fredricson sprong met Catch Me Not S (Cardento) naar de tweede plaats. Samen met de 15-jarige ruin finishte de Zweed foutloos in 72,58 seconden en dook zo ruim één seconde onder de chrono van landgenoot Douglas Lindelöw met onder het zadel de 11-jarige zoon van Chacco-Blue, Casquo Blue.

Voor België reed Jos Verlooy met Varoune (Verdi TN) naar het beste resultaat op de 15e plaats. Het paar klokte af in 76,10 seconden. Eerste Belg aan de start, Pieter Devos volgde met de dochter van Ogano Sitte, Jade vd Bisschop op de 19e plek. De titelverdedigers van Rotterdam staren dit EK aldus op de zesde plaats.

Zweden op kop

De Zweedse springruiters nemen de leiding in de teamranking.  Duitsland en Zwitserland volgen op een voorlopige tweede en derde plaats.

Team Ranking

Programma

Morgen om 13:00 zal het eerste deel van de Landenwedstijd van start gaan, gevolgd door deel twee die vrijdag vanaf 13:00 plaatsvindt. Zondag zal de individuele finale van start gaan om 14:00, het tweede deel van de finale zal verreden worden om 16:00.

F © Tomas Holcbecher for Equnews