Jarno Verwimp sluit uitdagend EK in Maarsbergen af met 18de plaats

Jarno Verwimp sluit uitdagend EK in Maarsbergen af met 18de plaats

Het EK Eventing voor Young Riders in Maarsbergen is ook afgelopen. Voor onze Belgische sterkhouder Jarno Verwimp is het eindresultaat een verdienstelijke 18de plaats, het Belgische team werd negende. 

EK Young Riders individueel

Nadat de cross country van gisteren het klassement stevig door mekaar schudde, verliep de springproef van vandaag iets rustiger. De Duitse Emma Brüssau kwam als winnares uit de bus nadat ze gisteren op plaats 2 eindigde. Zij won in het zadel van Dark Desire GS (Don Frederico) met 25,3 strafpunten. De Britse amazones volgden in de top drie; Isabelle Upton klom van 3 naar 2 met 25,9 strafpunten met Cola (Catoki), Heidi Coy en Royal Fury (Garrison Royal) grepen de derde plaats. 

Gesa Staas reed St Stacy (Sternkönig) naar een Duitse vierde plaats, Romain Sans en Unetoile de la Serre (Quaprice Boimargot Quincy) werden vijfde voor Frankrijk. 

Jarno Verwimp kon 18de worden met Dabiola M (Indoctro). Het duo startte met een 27ste plaats na de dressuurproef, klom naar een mooie elfde plaats na de cross country en sluit af met 50,7 strafpunten op plaats 18.

EK Young Riders team

De Britten wonnen de teamranking met een totaal van 111 strafpunten. Daarna kwamen de Fransen met 114,1 punten, Nederland kaapte brons weg met 171,1 strafpunten. Het Belgische team werd negende.

Klik hier voor alle resultaten.