EK eventing: Belgische junioren en young riders op tiende en vijfde plaats na dressuur in Maarsbergen

EK eventing: Belgische junioren en young riders op tiende en vijfde plaats na dressuur in Maarsbergen

Niet alleen in Zuidwolde wordt er dit weekend de Europese Kampioenschappen voor de jeugd verreden. De eventing jeugd heeft zich namelijk verzameld op Landgoed Maarsbergen waar het EK voor de Junioren en de Young Riders wordt verreden. Vandaag stond er de tweede dressuurdag op het programma. 

Tussenstand Junioren:

1. Duitsland - 83
2. Engeland - 83,6
3. Ierland - 95.1
5. Nederland - 98,5
10. België - 110,1

Tussenstand Young Riders:

1. Duitsland - 76,0
2. Frankrijk - 79,8
3. Engeland - 87,0
5. België - 96,0
6. Nederland - 98,6Het zijn de Duitsers die de overhand hebben bij zowel de Junioren als de Young Riders. Beide teams presteren uitermate sterk in de dressuur en zullen er morgen alles aan gaan doen om hun resultaat vast te houden in de cross-country. 

Als we kijken naar de individuele rankings staat bij de junioren nu Elise Otto met Coffee Ijs op een 12e plaats, Leida Naber en Acsi Zamzam staan er na de dressuur 16e. Voor België is het Leon Binard die met Enzo van T Vennehof op een 14e plaats staat. 

Bij de Young Riders weet Myrle Schoones het sterkte Nederlandse resultaat in handen te houden. Met Dimitri staat ze voorlopig zesde. Jasper Peeters en Jackass PK zien we op een 14e plaats staan in het klassement voor het Belgische team. 

De Nederlandse junioren die dit weekend in actie komen zijn:Beau Posthumus - Smokie, Elise Otto met Coffee Ijs, Caresse Kolkman met Diamant en Kristy Snepvangers met Diesel. Het Belgische junioren team bestaat uit Kobe Malisart met Jaguar, Camille Delvaux met Belissimo Boy K, Manon Dehoorne met Havanna en Leon Binard met Enzo van T Vennehof. 

Bij de Young riders zijn dit voor Nederland: Olivia Pleysier met Spirit Excalibur, Mylene Spaak met King Canna, Levi Driessen met Giraldi en Nina de Haas met Divine H.E. Voor België zien we de volgende ruiters in actie, Lauren Eggermont met Every Chico Sun, Jasper Peeters met Jackass PK, Seppe Vilain met Kawa de la Cour Z en Jarno Verwimp met Dabiola M. 


Tussenstand