Emmelie Scholtens wint nu ook Grand Prix Freestyle tijdens Wereldbeker Mechelen

Emmelie Scholtens wint nu ook Grand Prix Freestyle tijdens Wereldbeker Mechelen

In Mechelen stond zonet het afsluitende nummer voor de internationale dressuurruiters op het programma: de Grand Prix Freestyle van de Wereldbeker. Gisteren was het Emmelie Scholtens die de Grand Prix op haar naam schreef en die overwinning deed ze vandaag gewoon nog eens over. 

Emmelie Scholtens rekende hiervoor op Desperado N.O.P (v. Vivaldi), een 11-jarige KWPN hengst. Hun Freestyle werd door de jury met een totaal van 85,075% beloond. De tweede plaats ging naar Maria Caetano. Zij reed Coroado (v. Rubi) naar een totaal in 80,940%. Caetano presteerde vorig jaar ook al erg goed met deze hengst tijdens de World Cup van Mechelen. 

Juan Matute Guimon nam met Quantico (v. Fighting Fit) de derde plaats voor hun rekening. Zij scoorden een totaal van 80,510%. Morgan Barbancon Mestre, die gisteren op de vijfde plaats eindigde, nam vandaag de vierde plaats voor haar rekening. Ze rekende hiervoor op Sir Donnerhall II OLd (v. Sandro Hit). Zij bleef net onder de 80.000% met een totaal van 79,780%. Charlotte Fry en Dark Legend (v. Zucchero) vervolledigden de top vijf.

Jeroen Devroe was de beste Belg op de negende plaats. 

Klik hier voor de resultaten

Alle foto's op https://equpics.be