Update jeugdkampen: zonder overnachting, buiten en in groepjes van maximaal tien kinderen

Update jeugdkampen: zonder overnachting, buiten en in groepjes van maximaal tien kinderen

Zonet werd het Ministerieel besluit na het overlegcomité van vrijdag gepubliceerd; Daaronder staan onder andere regels over de jeugdkampen die in de paasvakantie zouden plaatsvinden. 


Georganiseerde activiteiten, zonder overnachting, voor kinderen tot en met 18 jaar mogen uitsluitend plaatsvinden in groepen van maximaal 10 personen, begeleiders niet meegeteld. Voor jongeren vanaf 13 jaar moeten die activiteiten verplicht buiten plaatsvinden, voor kinderen tot en met 12 jaar in de mate van het mogelijke buiten. Die maatregelen treden in werking op maandag 22 maart.

Buitenactiviteiten voor kinderen tot en met 12 jaar in groepen tot en met 25 personen zijn dus niet langer mogelijk.Zoals al aangekondigd op het Overlegcomité van 5 maart, wordt het verbod op niet-essentiële reizen verlengd tot 18 april, onder voorbehoud van de parlementaire goedkeuring van het samenwerkingsakkoord over de overdracht van noodzakelijke gegevens naar de lokale overheden of politiediensten in het kader van de handhaving van de verplichte quarantaine of het testen van de reizigers.

Alle andere maatregelen worden verlengd tot 30 april. Het lijkt er dus op dat zelfs als de competities hervat zouden worden na 11 april, die enkel voor professionele ruiters open zullen staan. We wachten hiervoor echter nog op officiële bevestiging. 


Bron: Het Nieuwsblad