Overlegcomité, voorlopig geen versoepelingen: "De lente van vrijheid komt eraan, nog even geduld"

Overlegcomité, voorlopig geen versoepelingen: "De lente van vrijheid komt eraan, nog even geduld"

Het overlegcomité dat vandaag samenkwam, heeft beslist dat er voorlopig geen versoepeling van de Corona-maatregelen komt. "Daarvoor zijn de cijfers momenteel te slecht", klinkt het. 


"Ik blijf ervan overtuigd dat het moment van versoepelingen niet meer veraf is, maar nu moeten we wachten. Daarom hebben we voor deze time-out gekozen. Dit weegt op ons gemoed en op onze draagkracht, dat weet ik. En ik ben me ten volle bewust dat mensen het moeilijk hebben. Maar we moeten de laatste horde eerst samen nemen. De lente van de vrijheid komt er echt aan, met momenten waarop we elkaar kunnen vastpakken. Dat is echt niet zover meer af. Maar het kan maar onder één voorwaarde: extra voorzichtig zijn in de komende weken. Ik wil het jullie persoonlijk vragen: wees extra voorzichtig. Dit is een delicaat moment. Het feit dat zoveel mensen in het ziekenhuis belanden is een teken aan de wand en we moeten daar rekening mee houden. We kunnen het virus alleen maar afremmen met ons gedrag en door samen de regels te volgen. Masker dragen, handen wassen, je contacten beperken... Dan maken we samen de lente van de vrijheid mogelijk.", aldus Alexander De Croo. 

Voor de sport betekent dit waarschijnlijk dat enkel wedstrijden voor professionele toegelaten blijven. We wachten hiervoor echter nog op officiële bevestiging van de federatie.


Bron: Nieuwsblad