Minister Weyts: Sport moet kunnen doorgaan, maar zonder publiek.

Minister Weyts: Sport moet kunnen doorgaan, maar zonder publiek.

Nu het Coronavirus opnieuw opflakkert is de onzekerheid opnieuw baas. Verschillende lokale besturen nemen de beslissingen in eigen hand. In een bericht laat minister van sport Ben Weyts alvast weten dat hij outdoor sportwedstrijden en activiteiten promoot, maar dan wel zonder publiek!

De (paarden)sportwereld wacht de nieuwe Nationale Veiligheidsraad van morgen dus niet af en neemt de vlucht vooruit met nieuwe maatregelen. Ze wil haar verantwoordelijkheid opnemen ‘in het volle besef dat sportactiviteiten en zeker publieksbijeenkomsten een reëel risico kunnen vormen.’


“We kregen verschillende vragen vanuit de sportsector of wedstrijden al dan niet zouden kunnen doorgaan nu het coronavirus terrein wint”, zegt Vlaams Weyts. “Met duidelijke maatregelen bieden we houvast aan sportfederaties, sportclubs en supporters.”


Vanaf morgen kunnen wedstrijden alleen plaatsvinden achter gesloten deuren, zonder publiek. De beslissing geldt zowel voor de professionele als amateursectoren. Alle organisatoren van indoor sportactiviteiten worden opgeroepen om sportactiviteiten waar mogelijk buiten te organiseren en zoals steeds de afstandsregels te respecteren.



bron : HLN