"Het is ongelooflijk hoe veel Nederlanders hun paard in België hebben staan"

"Het is ongelooflijk hoe veel Nederlanders hun paard in België hebben staan"

Door het Coronavirus hebben veel Europese landen hun grenzen gesloten. Dit betekent dat iedereen die een grenspost passeert, vanaf nu ook effectief gecontroleerd wordt. De Nederlandse politie viel alvast één ding op: "Het is ongelooflijk hoe veel Nederlanders een paard in België hebben staan". 

België is sinds vrijdag 20 maar 'verboden terrein' voor Nederlanders die daar enkel goedkope benzine, drank of andere dingen te zoeken hebben. "Je zou ervan staan te kijken met welke smoezen ze proberen het land binnen te geraken", aldus de Patrick De Smedt, commissaris van de Politiezone Grens. "Wat mij opvalt is hoe veel Nederlanders hun paarden in België hebben staan. Een verplaatsing naar België om een paard te verzorgen is toegestaan, dit is effectief een noodzakelijke verplaatsing". 

"Mensen die niet noodzakelijke verplaatsingen uitvoeren, krijgen hooguit één waarschuwing. Daarna krijgen ze onmiddellijk een boete", gaat De Smedt verder. Paardeneigenaars die hun paard in België hebben staan, hoeven zich hier dus alvast geen zorgen over te maken. Als ze kunnen bewijzen dat ze effectief een paard in België gestald hebben, mogen ze gewoon de grens oversteken. 

Bron: bndestem.nl