Glenn Maes: “De impact van het coronavirus op de paardensport uit zich op verschillende gebieden”

Glenn Maes: “De impact van het coronavirus op de paardensport uit zich op verschillende gebieden”

Glenn Maes, voorzitter van Paardensport Vlaanderen heeft aangegeven dat de impact van het coronavirus op onze sport meerledig is.

In de eerste plaats worden de maneges natuurlijk getroffen. Zij zien een groot deel van hun inkomsten wegvallen terwijl de kosten even hoog blijven. Ook organisatoren kunnen momenteel geen wedstrijden organiseren waardoor ze investering die ze al gedaan hadden, niet kunnen recupereren.

Natuurlijk heeft Covid-19 ook een grote financiële impact. Dat dit ook een weerslag zal hebben op onze sport, is eveneens duidelijk. Hoe groot die impact zal zijn, zal pas duidelijk worden als de activiteiten hervat kunnen worden. 

Daarnaast is de huidige gezondheidscrisis ook op sportief vlak een drama. Verschillende organisatoren zagen zich genoodzaakt om hun editie van dit jaar af te gelasten. Maes zegt dat de impact op organisatoren zonder vaste accomodatie hier groter is. Grotere hippische centra zoals het Azelhof en Sentower Park hebben het voordeel dat zij sneller kunnen schakelen als de toelating er eenmaal komt. 

Glenn Maes besluit met te zeggen dat het nu vooral afwachten is wanneer we terug van start mogen gaan en dat er een duidelijk plan op tafel ligt. 

Bron: Paardensport Vlaanderen