Daniel Deusser: "Ik kijk uit naar de heropstart van de sport..."

Daniel Deusser: "Ik kijk uit naar de heropstart van de sport..."

Voor Daniel Deusser is het al enkele maanden enorm wennen aan de situatie. De Duitse topruiter had alvast zijn zinnen gezet op de Olympische Spelen dit jaar. Corona forceert de topruiter zijn levensstijl aan te passen. "Ik kijk uit naar de heropstart..."

Deusser raakte thans snel gewend aan de aangepaste levensstijl. "Het is nu acht weken geleden dat we niet meer op concours mochten en ik kijk er naar uit als het weer begint. Maar de wedstrijden heb ik nog niet echt gemist. "

"Die acht weken thuis is enorm uitzonderlijk voor mij. Maar het brengt me wel dichter bij mijn familie. Ik kan nog steeds naar stal en zet mijn werk normaal voort. Als ik mezelf met anderen vergelijk, mag ik absoluut niet klagen. Ik kan met de paarden blijven werken en ons terrein da erg groot is. Er komen weinig mensen over de vloer en we hebben op het moment allemaal wat minder stress."

Oog op de toekomst

Deusser bekijkt de situatie positief. "Ik kan me nu meer focussen op de jonge paarde en dat ziet er veelbelovend uit. Mijn paarden worden allemaal gereden. Sommige wat minder, sommige meer op de renbaan of in het bos. Zoals altijd komen ze allemaal meerdere keren per dag buiten."

Momenteel zet ik sowieso mijn kaarten in op Killer Queen. Haar succes van de afgelopen maanden spreekt voor zich. Ze heeft ongelooflijk veel mogelijkheden. Ze is jonger dan Tobago, maar heeft enorm veel potentieel.