Corona-update: deze versoepelingen gaan op 24 juni in

Corona-update: deze versoepelingen gaan op 24 juni in


In vier stappen naar een normaler leven. Dat beloofde het Overlegcomité ons op 11 mei. Maar er waren voorwaarden aan gekoppeld, waaronder de vaccinatiegraad en het aantal ingenomen bedden op intensieve zorg. Omdat het er intussen goed uitziet, mogen we er stilaan zeker van zijn: dit zijn de versoepelingen die vanaf 24 juni zullen gelden.

- Amateursporten kunnen doorgaan zonder beperkingen. Sinds 9 juni kon het met 50 personen binnen en 100 personen buiten, met uitzondering voor contactsporten.

Evenementen binnen mogen 2.000 toeschouwers ontvangen – denk aan culturele voorstellingen, muziekconcerten of sportwedstrijden. Sinds 9 juni was dat maximaal tweehonderd personen. De zaalcapaciteit mag voor 80 procent gebruikt worden en iedereen moet nog altijd een mondmasker dragen en op veilige afstand van elkaar zitten.

Evenementen buiten, zoals voetbalwedstrijden, mogen tot 2.500 personen ontvangen. Ook hier geldt: met mondmasker en op veilige afstand van elkaar. De regeringen overwegen wel om nog verder te gaan.

- Jeugdkampen mogen weer met overnachting en met een maximum van 100 personen. Ook jeugdactiviteiten en het verenigingsleven mogen met datzelfde maximum weer op gang komen. Pre-testing wordt wel ten zeerste aanbevolen.