Corona gooit alsnog roet in het eten voor Jumping Beervelde

Corona gooit alsnog roet in het eten voor Jumping Beervelde

Het was uitkijken naar de gezamelijke organisatie tussen het Flanders Horse Event, #JumpingSMS en het Flanders Foal Auction. Deze drie organisatoren hadden zich verzamelt om alsnog - ondanks de corona perikelen - de sport centraal te zetten in één van België's mooiste outdoor locaties (made by DM.Equine).

Gisteren heeft het lokaal gemeentebestuur van Lochristi echter beslist dat er tot en met 31 oktober geen evenementen meer mogen plaatsvinden in Beervelde. De organisatie ziet zich zo genoodzaakt een jaar over te slaan.

“We waren er als organisatie met veel goede moed aan begonnen en hebben alles op alles gezet om toch nog een concours op de terreinen van Beervelde te laten plaatsvinden. Onze voorbereidingen waren in de laatste fase maar het gaat al even de slechte kant op met de Coronacijfers. Daarom heeft de gemeente Lochristi alle events tot en met 31 oktober verboden. We zien dan helaas ook geen andere oplossing dan onze wedstrijd in Beervelde alsnog af te gelasten”, aldus de organisatie van FHE en #JumpingSMS.

“Gezondheid heeft op dit moment uiteraard de hoogste prioriteit. We kijken er alvast naar uit om jullie in 2021 opnieuw te verwelkomen...”, besluiten de organisaties.