Mathilda Karlsson verliest Olympisch ticket

Mathilda Karlsson verliest Olympisch ticket

De afgelopen maanden werden er verschillende protesten geuit tegen enkele Olympische kwalificaties die bekomen waren. Concoursen in Villeneuve-Loubet (Frankrijk) en Damaskus (Syrië) schreven eind 2019 opeens nieuwe concoursen uit waar FEI-rankingpunten te verdienen waren en daarmee een Olympisch ticket. Via de wedstrijd in Villeneuve kwam de Sri Lankaanse Mathilda Karlsson aan een Olympisch ticket en die is ze nu weer kwijt.

Begin dit jaar kon de amazone, gevestigd in Duitsland, haar geluk niet de baas. Ze onthulde haar Olympische kwalificatie.  Karlsson verzamelde de rankingpunten om in aanmerking te komen voor een OS-ticket namelijk voornamelijk op wedstrijden in Villeneuve en dit in rankingrubrieken waar slechts enkele ruiters aan de start kwamen. Zo waren ze zelf combinaties met 24 punten die ranking punten verzamelden.

Nadat er verschillende klachten werden geformuleerd heeft het FEI nu de zaak onderzocht en een besluit genomen in de kwestie. De resultaten van de respectievelijke proeven zijn nu geschrapt en Karlsson is haar startplaats kwijt. De individuele startplaatsen in rankinggroep G gaan nu naar Taipei en Hong Kong, met als eerste reserve Thailand en tweede reserve Sri Lanka.

Ook in Damascus was er ophef daar verzamelden Ahmad Sabre Hamcho en Ibrahim Bisharat punten. Hoewel er buitenlandse ruiters werden uitgenodigd in deze rubrieken, bleven deze combinaties uit door terreurdreigingen. Voor Damscus heeft het FEI beslist dat er per concours één resultaat zou geschrapt worden. Dat heeft geen gevolgen voor de Olympische tickets, Sabre Hamcho en Bisharat, mogen nog naar Tokyo