Rob Heiligers wint met Cassius Clay VDV Z de Sires of the World Grand Prix van Zangersheide

Rob Heiligers wint met Cassius Clay VDV Z de Sires of the World Grand Prix van Zangersheide

Het is nagelbijten voor de ruiters op het terrein van Zangersheide. Daar werd er net gestreden in de Grote Prijs voor goedgekeurde hengsten in de Sires of the World competitie. In deze rubriek die gesprongen werd over 1m50 worden er tevens nog punten verzameld voor de Longines Ranking. In totaal wisten zes combinaties zich voor de barrage te kwalificeren. 

Quick results

1. Rob Heiligers - Cassius Clay VDV Z

2. Marlon Modolo Zanotelli - Diesel GP du Bois Madame

3. Patrick Stuhlmeyer - Chacgrano

Een fantastische ronde is er voor Rob Heiligers met zijn negenjarige Zangersheide goedgekeurde hengst Cassius Clay VDV Z (Calvino Z). Met het fokproduct van George van der Velden noteerde hij er een slimme ronde in een tijd van 50.82 seconden wat goed bleek voor een geweldige overwinning. Heiligers heeft daarbij goed naar zijn voorgangers gekeken, die op snelheid allemaal een balk naar de grond wierpen. Hij deed het wat rustiger aan en kwam zo foutloos aan de finish. Het tweetal was tevens de enige combinatie in de barrage die foutloos rond wist te komen.

Met Heiligers op de eerste plaats zien we de Braziliaan Marlon Modolo Zanotelli en zijn tienjarige sBs hengst Diesel GP Du Bois Madame (Cassius) met 4 strafpunten in een tijd van 41.85 seconden op de tweede plaats eindigden. Ook Patrick Stühlmeyer wist een snelle tijd te noteren van 42.73 seconden, maar kreeg met zijn Chacco Blue nakomeling Chacgrano ook 4 strafpunten aangerekend. Het duo eindigde op de derde plaats. 

De vierde plaats is er voor Justine Tebbel met Lycon (Light On) die uit de stallen komt van Rene Tebbel. Christian Ahlmann rekende vervolgens op Solid Gold Z (Stakkato Gold) met wie hij nog op de vijfde plaats eindigde. 

Beste Belgische combinatie was Jeroen de Winter met Leandro VG, een achtjarige BWP-er van Gitano v Berkenbroeck. Deze Leandro is een fokproduct van Alois van Gorp.


Resultaten