Vierde plaats voor Niels Bruynseels in LGCT Grand Prix van Londen

Vierde plaats voor Niels Bruynseels in LGCT Grand Prix van Londen

In Londen werd zonet één van de hoogtepunten van het weekend afgewerkt: de Longines Global Champions Tour Grand Prix. 34 combinaties kwamen aan de start van deze rubriek met barrage. Van die 34 combinaties slaagden er twaalf in om een foutloos basisparcours te springen. Een barrage met twaalf combinaties moest dus bepalen wie er met de overwinning aan de haal ging.


  1. Ben Maher - Explosion
  2. Shane Sweetnam - Alejandro
  3. Darragh Kenny - Classic Dream

Onder die twaalf barragekandidaten waren ook vier Belgen waaronder ook leider van het GCT klassement Pieter Devos dus de Belgische verwachtingen stonden alvast hoog gespannen.



Uiteindelijk zou het niet één van de Belgen maar wel een Britse ruiter zijn die de overwinning in de wacht sleepte. Ben Maher wist voor zijn thuispubliek een zinderende barrage te rijden in het zadel van Explosion W (v. Chacco-Blue). Zij sprongen een foutloze barrage in 35,98 seconden en lieten hierbij alle balken in de lepels. Geen enkele andere combinatie kon die tijd zelfs maar evenaren en zo ging Maher overtuigend met de overwinning naar huis.



De tweede plaats ging naar Shane Sweetnam. Deze Ierse ruiter klokte met Alejandro (v. Acorado’s Ass) af in 37,44 seconden. De top drie werd vervolledigd door een andere Ier die momenteel niet uit de top vijf van internationale wedstrijden weg te slaan lijkt: Darragh Kenny. Ook vandaag leverde Kenny weer een pijlsnelle barrage af en verzekerde hem en zijn Colestus ruin Classic Dream zo van de derde plaats.



De beste Belg werd Niels Bruynseels. Hij eindigde op de vierde plaats met Jenson van’t Meulenhoff (v. Vagabond de la Pomme). Dit duo sprong eveneens een foutloze barrage in 38,62 seconden. Eric Lamaze en Chacco Kid (v. Chacco-Blue) namen de vijfde plaats voor hun rekening.



Voor Jos Verlooy (Igor) was er een zevende plaats. Pieter Devos (Claire Z) en Constant Van Paesschen (Verdi Treize) eindigden respectievelijk op de tiende en twaalfde plaats.

Bron: Ermelo YH