Seksueel misbruik in Franse paardenwereld

Seksueel misbruik in Franse paardenwereld

Na Duitsland en de Verenigde Staten, komen nu ook in Frankijk gevallen van seksueel misbruik in de paardenwereld naar boven. 

Het was Amélie Quéguiner, eigenaresse van een manege in de Franse Dordogne, die het seksueel misbruik aan het licht bracht door een open brief te schrijven naar Serge Lecomte. Lecomte is president van de Franse federatie voor ruitersport. 

Ze schrijft in deze brief over de verkrachtingen waar ze als jonge amazone zelf slachtoffer van was en verklaarde haar donderdag nader via een persbericht. 

Quéguiner geeft aan slachtoffer geweest te zijn van drie mannen. De instructeur van de club toen ze tien jaar was, de regionale technisch adviseur tijdens de trainingen in de club en en reizen tijdens het kampioenschap, en nog een andere instructeur tijdens een regionale cursus. 

Lecomte laat dan weer weten dat hij de slachtoffers steunt. Hij laat weten dat de overheid jonge atleten gaat beschermen met een nieuwe wettelijk voorstel. Ook de Franse overheid zelf geeft aan maatregelen te gaan nemen. 


Lees de orginele brief en reacties hier.