Rik Hemeryck stuurt Ulyss Morinda naar winst in CSI3* Knokke, ook Jeroen Appelen en Goffinet winnen

Rik Hemeryck stuurt Ulyss Morinda naar winst in CSI3* Knokke, ook Jeroen Appelen en Goffinet winnen

Rik Hemeryck en de bonte hengst Ulyss Morinda hebben zonet de prachtige CSI3* 1,45m van Knokke gewonnen. Daarvoor grepen ook Jeroen Appelen en Thierry Goffinet een gouden plaats. 

QUICK RESULT

1. Rik Hemeryck - Ulyss Morinda
2. Max Thirouin - Jewel de Kwakenbeek
3. Jeroen Appelen - Grappeloup vh Reenhof


De elfjarige zoon van Utah van Erpekom sprong met Hemeryck in 23,56 seconden naar de overwinning. Dat was een halve seconde sneller dan de BWP-ruin Jewel De Kwakenbeek (Cicero Z) met Fransman Thirouin. Jeroen Appelen stuurde Grappeloup (Larino) in 24,01 seconden naar het brons. 

Tony Cadet en Tolede de Mescam (Mylord Carthago) werden vierde, de Nederlander Henk van de Pol rekende op Looyman Z (Numero Uno) voor zijn vijfde plaats. Lieven Devos werd zevende, Catherine Van Roosbroeck achtste. 

CSI2* 1,35m

Deze rubriek ging naar Jeroen Appelen met MB vh Hobos, een zoon van Quidam's Rubin. Zij bleven een kleine 0,06 seconde voor op de Ier Ivan Dalton met Landiamo S (Andiamo). Kerry Mc Cahill werd derde voor de VS met Cadensky (Cornet Obolensky). Laetitia Surin werd voor ons land tiende. 

CSI2* 1,40m

Thierry Goffinet stuurde Vospero de QO (Diamant de Semilly) naar de overwinning in 23,62 seconden. Zo versloegen ze de Brit Jake Saywell met Touch of Chilli (Out of Touch), die zelf een kleine halve seconde uit de greep van de Duitse Nicola Pohl met Walona (Quasimodo Z) bleef. Olivia Chowdry en Sarah Hubbard grepen de rest van de top vijf voor de VS.

CSI* 1,25m

Thierry Goffinet kon ook hier weer erg mooi scoren. In het zadel van Quincy (Quidam's Rubin) moest hij enkel het Italiaanse duo Alessandra Fuzzi en Grazia Z (Glasgow-W vh Merelsnest) laten voorgaan. De Amerikaanse Sarah Rose Berg werd derde met Encore (Nabab de Reve), Christoph Verheyen stuurde Jewel's Chrystal (Nabab de Reve) naar de vierde plaats voor ons land. 

Klik hier voor alle resultaten.