Praque Lions winnen Global Champions League in Rome

Praque Lions winnen Global Champions League in Rome

Met het mooie decor van Rome op de achtergrond stond vandaag de tweede ronde van de Global Champions League op het programma. Daar bleef het spannend tot het laatste moment wie er met de winst vandoor zou gaan. Het zijn uiteindelijk de Praque Lions die de winst op naam schrijven. 

Quick results:

1. Praque Lions
2. Madrid in Motion
3. Hambug Giants


Het zijn Gerco Schröder en Marco Kutscher die zich op het hoogste podium mogen gaan melden. Vandaag rekende Schröder op Davino Q (Vingino) met wie hij foutloos bleef in 80.67 seconden. Kutscher kreeg met Boeckmanns Lord Pezi Junior (Lord Pezi) echter 4 strafpunten tegen wat hun totaal bracht op 155.15 seconden en 5 strafpunten in totaal met de tijdsfout van Schröder in de eerste omloop. 

Het bleef toch even spannend met de laatste ronde van Bart Bles en Israel v/d Dennehoeve (Thunder van de Zuuthoeve) die voor de Hamburg Giants een foutloze ronde moesten rijden. Zijn team genoot Simon Delestre kreeg namelijk met Hermes Ryan (Hugo Gesmeray) 4 strafpunten tegen. Bles leek vervolgens een foutloze ronde te gaan noteren, maar Israel trok zijn benen niet hoog genoeg op, op de allerlaatste sprong. Dit resulteerde in nog eens 4 strafpunten voor het tweetal. Het was uiteindelijk goed voor de derde plaats. 

Het team van Madrid in Motion bestaande uit Mark McAuley en Valentino Tuilliere (Diamant de Semill) en Eduardo Alvarez Aznar met Rokfeller de Pleville Bois Margot (L'Arc de Triomphe) zien we terug op de tweede plaats. Zij noteerden net als de Hamburg Giants 8 strafpunten. 

Het is dan het team van de Scandinavian Vikings met Leopold van Asten en Christian Ahlmann die op de vierde plaats eindigden. Van Asten zadelde VDL Groep Miss Untouchable (Chacco Blue) met wie hij foutloos bleef. Ahlmann rekende op Take A Chance on Me Z (Taloubet Z) met wie hij 4 strafpunten noteerde. Ook de Shanghai Swans met Kim Emmen zien we dan terug in de top vijf. Met haar Delvaux (Chacco Blue) noteerde ze vandaag 12 strafpunten. Haar teamgenoot Daniel Deusser wist met Calisto Blue foutloos te blijven. Zij eindigden op de vijfde plaats. 


Individueel


Het is Julien Epaillard die zijn Queeletta (Quality) nog maar eens laat schitteren in Rome. Het tweetal schreef vandaag de individuele strijd op naam met een tijd van 65.03 seconden. Hij verwees daarmee Emanuele Gaudiano naar de tweede plaats die in het zadel van Chalou (Chacco Blue) rondkwam in 67.56 seconden. Bertram Allen en GK Casper zien we dan terug op de derde plaats. 

Verder is het Marcus Ehning die Christy naar de vierde plaats stuurde en weet Roberto Turchetto met Baron de vijfde plaats op naam te schrijven. 

Leopold van Asten en Miss Untouchable werden individueel nog achtste, terwijl Schröder met Davino Q de twaalfde plaats in handen hield. 

Pieter Devos stuurde Apart naar de 22e plaats. 

Resultaten