Pieter Devos schitterend op Wereldbeker podium in Lyon

Pieter Devos schitterend op Wereldbeker podium in Lyon

Dertien combinaties kwalificeerden zich voor de herkansing in de Wereldbeker rubriek van Lyon. Pieter Devos volgde op de valreep op het podium. Samen met Clooney won de Zwitser ook vorig jaar de Wereldbeker.


QUICK RESULTS
1. Martin Fuchs - Clooney 51
2. Jessica Springsteen - RMF Zecilie
3. Pieter Devos- Claire Z


Regerend Europees kampioen, Martin Fuchs kwam als een van de eerste aan de start in de herkansing. Samen met zijn gouden EK-paard, Clooney 51 (Cornet Obolensky) zette Fuchs de rubriek naar zijn hand met een foutloze omloop in 41,27 seconden.



Het paar werd op de hielen gezeten door de Amerikaanse amazone, Jessica Springsteen met de 12-jarige Acolord-merrie, RMF Zecilie. Op de valreep sprong Pieter Devos, als voorlaatste ruiter aan de start, naar de derde plek. De Belg strandde op de derde trede van het podium met de 11-jarige Zangersheide-merrie, Claire Z.



De een-na-laatste hindernis van barrage, een rood-witte steilsprong, bleek de grootste uitdaging van de herkansing. Devos had er geen probleem met maar wilde ook geen risico's nemen op deze steilsprong. Het duo kon zo de tijd van Fuchs niet evenaren.



De combinatie werd opgevolgd door Emanuele Gaudiano met Chalou (Chacco Blue) en Julien Epaillard met de Quality-merrie, Queeletta.



Uitslag