Pieter Devos onklopbaar in Hyundai Cup of the City of Barcelona

Pieter Devos onklopbaar in Hyundai Cup of the City of Barcelona

De Hyundai Cup of the City of Barcelona werd vanavond op naam geschreven door Pieter Devos met zijn ster merrie Jade v Bisschop. Deze CSI5* 1m55 rubriek werd verreden over twee ronden. Elf combinaties wisten zich te kwalificeren voor de tweede omloop.

Quick results:

1. Pieter Devos - Jade v Bisschop

2. Emilio Bicocchi - Evita SH Z

3. Christian Ahlmann - Take a Chance on Me Z

Voor België wist Pieter Devos zijn tienjarige BWP-er Jade v Bisschop (Ogano Sitte) foutloos rond te sturen in de eerste omloop. Met enkel nog Kevin Staut te gaan is het voor Pieter en Jade afwachten of na hun fantastische tweede ronde het genoeg is geweest voor de eerste plaats. Zij waren razendsnel met een tijd van 52.18 seconden. Emilio Bicocchi stuurt dan de tienjarige Zangersheide merrie Evita SH Z (Verdi TN) in 52.33 seconden naar de tweede plaats. Christian Ahlmann en Take a Chance on Me Z (Taloubet Z) worden vervolgens met 52.98 seconden derde. 

De vierde plaats gaat naar Stephanie Holmen met Flip's Little Sparrow en het is dan Kevin Staut die met Viking d'La Rousserie de vijfde plaats voor rekening nam. 

Eric van der Vleuten kon rekenen op zijn Wunschkind 19 (Casall) met wie hij een mooie foutloze eerste omloop noteerde. Het tweetal begint wat onrustig aan de tweede omloop, maar weet zich al snel te herpakken. Dan op de allerlaatste hindernis gaat het mis en lopen ze 4 strafpunten op. Zij eindigen hier op de zesde plaats. Bart Bles stuurde in de eerste omloop de 13-jarige BWP-er Gin D (Clinton I) foutloos rond. Helaas lijkt de strategie van Bles echter in de tweede ronde niet goed uit te pakken. Op de dubbelsprong vallen de balken in het zand en noteren zij helaas 4 strafpunten. Ze worden uiteindelijk tiende. 

Resultaten